Gyártási terület

A gyártási modul a termelő vállalkozások számára használható funkciókat tartalmazza. A modul végig követi a gyártás folyamatát a gyártási tervektől kezdve a minőség-ellenőrzésig és a gyártási elszámolásig.

Gyártás tervezés Vevői rendelés Gyártás Anyagszükséglet tervezés Beszerzés Egyedi megoldások IPAR 4.0

Mikor van szükség Gyártási modulra?

A gyártási folyamatok követése a gyártás során létrejövő melléktermék gyártásközi és végtermékek számontartása, a receptúrák összeállítása és kezelése bonyolult, összetett feladat. Ha unja a nagy méretű excel táblák és átláthatatlan papír alapú dokumentumok kezelését, akkor a gyártási modul egyszerre kínál megoldást a folyamatok optimalizálására és az adatnyilvántartás egyszerűsítésére

Egyedi megoldások, IPAR 4.0

Egyéni igények, és az alkalmazott termelési folyamatok alapján gyártási modul testreszabása. A gyártósorról adatgyűjtésre, ezen adatok automatikus rögzítése a vállalatirányítási rendszerben. Az objektív módon gyűjtött adatok elemézésén és feldolgozásán alapuló fejlett automatizáltságú intelligens termelés irányítási és döntés támogató rendszer kialakítása.

A Komplex Nubes Gyártási funkció megfeleltetése a GINOP 3.2.2-nek GINOP 3.2.2 100% KOMPATIBILITÁS

1. SZÜKSÉGLET SZÁMÍTÁS / BESZERZÉSI ELŐREJELZÉSEK

Célja a készletérték minimalizálása, valamint a készletforgás felgyorsításának elősegítése. A rendszer tegye lehetővé a szükséges készletszintek figyelését a gyártási prognózisok és a félkész termékek alapanyag szükségleteinek figyelembe vételével, valamint legyen lehetőség a készletszintekhez kapcsolódó automatikus figyelmeztetések megadására.

2. GYÁRTÁSI RENDELÉSEK

Célja a hatékonyság, tervezhetőség növelése, a raktárkészletek csökkentése. A rendszer tegye lehetővé gyártási rendelések előre történő rögzítését.

3. GYÁRTÁSÜTEMEZÉS

A rendszer tegye lehetővé a gyártások ütemezését. A rendszer tegyen javaslatot a gyártási folyamatok sorrendiségére, az egymást követő gyártások prioritására, munka és erőforrás szükségletére. Vegye figyelembe a technológiai sorrendi korlátozások kezelését.

4. HULLADÉKKEZELÉS

Célja a gyártási folyamat során keletkezett hulladék megfelelő kezelése a későbbi kimutatásokhoz, a folyamatok optimalizálásához való felhasználhatóság megkönnyítése érdekében. A rendszer tegye lehetővé a hulladék kezelését mind készlet, mind kimutatási szinten.

5. MINŐSÉGELLENŐRZÉS

TÁMOGATÁSA Célja a termék minőségének növelése. A rendszer tegye lehetővé a minőség-ellenőrzési módszertan rögzítését és a mérési eredmények eltárolását.

6. SELEJTKEZELÉS

Célja a gyártási folyamat során keletkezett selejt mennyiségének optimálása ehhez kapcsolódó kimutatások készítése, a gyártási eljárások fejlesztésének elősegítésére. A rendszer tegye lehetővé a gyártási selejt kezelését mind készlet, mind kimutatási szinten.

7. GYÁRTÁSI SZÁM/SARZS SZÁM KEZELÉSE

Célja a raktári készletek, gyártott termékek nyomon követhetőségének elősegítése, a szavatossággal rendelkező tételek felhasználásának optimalizálása. A rendszer tegye lehetővé sarzs és gyártási számok generálását automatikus és/vagy manuális módon, majd az egyedi azonosító számok nyomon követését. Sarzs, más néven köteg szám – több, egy gyártásból beérkező cikk együttes azonosítását szolgálja Gyártási szám - cikkenként különböző, egyedi azonosítást tesz lehetővé

8. ALAPANYAGOK KEZELÉSE

Célja a késztermék alapanyag szükségletének rögzítése és kezelése. A rendszer biztosítson lehetőséget az egyes késztermékek előállításához szükséges alapanyag-mennyiségek megadására, illetve ezen mennyiségek tetszőleges módosítására.