Beszerzési, logisztikai terület

Telephelyek, raktárak és a különféle bizonylatok segítségével a teljes logisztikai folyamat lefedhető a beszerzési igény felmerülésétől az értékesítésig.

Szállítás Beszertés Anyag- gazdálkodás Raktározás Értékesítés

Mikor van szükség Beszerzési, logisztikai modulra?

Ha Önnek fontos az átlátható anyaggazdálkodás. Érdeklik a várható beszerzési igények a múltbéli fogyások alapján.
Információra van szüksége a beszállítókról, a garanciális problémákról és a nehezen behajtható teljesítésekről.
Cikkeit beazonosíthatja hagyományosan vagy vonalkódosan, nyilvántarthatja egyszerűen vagy rakhely szerint.

A Komplex Nubes Beszerzési, logisztikai funkció megfeleltetése a GINOP 3.2.2-nek GINOP 3.2.2 100% KOMPATIBILITÁS

1. CIKKCSOPORTOSÍTÁS

Célja a készletek átláthatóbbá tétele, a lekérdezések, kimutatások készítésének segítése. A rendszer adjon lehetőséget a cikkek tetszőleges csoportba sorolására legalább egy szempont szerint.

2. SARZS ÉS GYÁRTÁSISZÁM KEZELÉSE

Célja a raktári készletek nyomon követhetőségének elősegítése, a szavatossággal rendelkező tételek felhasználásának optimalizálása. A rendszer tegye lehetővé a raktáron lévő cikkekhez kapcsolódó sarzs és sorozatszámok kezelését, nyomon követve az adott cikk mozgását. Sarzs, más néven köteg szám - több, egy gyártásból beérkező cikk együttes azonosítását szolgálja Gyártási szám - cikkenként különböző, egyedi azonosítást tesz lehetővé.

3. CIKKTÖRZS KEZELÉS

Célja a cikkek kezelésének egységessé tétele. A rendszer tegye lehetővé a cikkek egységes kezelését, minimálisan az alábbi adatok tárolásával:

  • Egyedi azonosító
  • Cikk megnevezése
  • Egyedi cikk tulajdonságok
  • Cikkcsoportba sorolás
  • Beszerzési adatok

4. TÖBB RAKTÁR KEZELÉSE

Célja az üzleti folyamatok átláthatóságának segítése. A rendszer legyen képes, amennyiben szükséges, több (virtuális) raktár kezelésére, raktáranként tárolva az adott raktárban található készletmennyiséget.

5. KÉSZLETSZINT FIGYELÉS

Célja a gazdaságos működés, a raktárkészletek optimalizálásának segítése. A rendszer adjon lehetőséget minimális és maximális készletszintek beállítására és hozzájuk kötődő automatikus figyelmeztetések megadására.

6. KÉSZLETÉRTÉK VAGY MENNYISÉGI NYILVÁNTARTÁS

Célja a raktárkészlet optimalizálásának elősegítése. A rendszer adjon lehetőséget a raktárkészlet értékbeli nyilvántartására, raktáranként, cikkenként, cikkcsoportonként. A rendszer tegye lehetővé a különböző készletértékelési nyilvántartások (pl. FIFO, LIFO stb.) kezelését.

7. VISSZÁRU KEZELÉS

Célja a hatékony logisztikai folyamatok támogatása. A rendszer tegye lehetővé visszáru kezelését az értékesítési és beszerzési folyamatokban.

8. RENDELÉSI MENNYISÉG NYILVÁNTARTÁS/RAKTÁRKÉSZLET KEZELÉS

Célja a raktárkészletek optimális szinten tartása, a készletforgás tervezhetőségének növelése. A rendszerben legyen elérhető a várható készletek beérkezésének időpontja, mennyisége, továbbá a foglaltságot is tudja kezelni.

9. LELTÁROZÁS

Célja a raktárkészlet szintek ellenőrizhetőségének támogatása. A rendszer tegye lehetővé:

  • Leltárívek
  • leltárkészlet korrekció
  • leltárciklusok kezelését, használatát.

10. ÁRLISTA KEZELÉS

Célja a beszerzési folyamatok segítése, a cég rugalmasságának növelése. A rendszer tegye lehetővé:

  • beszerzési árlisták kezelését lehetőséget adva ügyfelenként egyedi árak megadására is
  • árlisták közvetlenül fájlból (Excel, XML, txt, csv, stb.) történő betöltését.

11. INTRASTAT adatszolgáltatás

Célja az INTRASTAT adatszolgáltatás bevallás elkészítése. A rendszer tegye lehetővé az INTRASTAT bevalláshoz szükséges adatok összegyűjtését ás a bevallás elkészítését.

12. LOGISZTIKAI LÁNC VÉGIGKÖVETÉSE

Célja a munkavégzés segítése, egyszerűbb, hatékonyabb munkavégzés lehetővé tétele. A rendszer támogassa a beszerzők munkáját az adott, teljes beszerzési folyamatra vonatkozóan: Rendelés -> Szállítás -> Számlázás A beszerzési bizonylatok adatait csak egyszer kelljen bevinni a rendszerbe, az egymást követő bizonylatok az előzőekből logikailag származtathatóak legyenek.