Gyakornoki program a Mega-Hercz-Q Kft-nél

A Mega-Hercz-Q Kft. 2007-ben alapított családi vállalkozás.
Cégünk fő tevékenysége kezdetben számítógép, periféria, szoftver kiskereskedelem volt, az elmúlt években pedig a saját fejlesztésű komplex, integrált vállalatirányítási rendszer szoftverek értékesítése, valamint a hálózat- és rendszerépítési tevékenységek váltak meghatározóvá.
Cégünk elkötelezett a legújabb technológiák iránt, melyekhez rendszerintegrációs, fejlesztési és bevezetési támogatást is nyújtunk. A nemzetközi trendeknek megfelelően a 2016-os évben elkezdtük saját gyártású szoftverünk kiadását, amely folyamat következő lépése egy felhő alapú technológiai környezet kialakítása, hiszen a helyben telepített szoftverek folyamatos háttérbe szorulásával, növekszik a felhőalapú szoftverek iránti igény. Szoftverünk igénybevétele révén, ügyfeleink mentesülnek drága szerver oldali eszközberuházások és ezen eszközök karbantartási és fejlesztési költségeitől. Ezen tevékenység fejlesztéséhez cégünk 2 fő CAD-CAM informatikus gyakornokot alkalmazott. (OKJ 54-481-01) Feladatuk lesz a szoftver fejlesztésben való aktív részvétel, 2D és 3D számítógépes grafikák készítése. A munkakörükhöz szükséges eszközök beszerzésre kerültek


Kedvezményezett: Mega-Hercz-Q Kft.
Támogatás összege: 8 537 235 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Befejezés dátuma: 2019.02.28.
Projekt azonosítószám: GINOP-5.2.4-16-2017-02382

Felhőalapú adatfeldologzás bevezetése

A projekt célja a felhő alapú felhasználói tárhelyszolgáltatás indítása, amely során a központilag tárolt adatbázisban történik az ügyféltől kapott adatok rögzítése, feldolgozása és megjelenítése.
A szolgáltatás tartalmaz hosting megoldásokat, virtuális gépek (VM) és szerverek (VPS) bérlése.


A projekt technológiai újdonságát az jelenti, hogy a saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerünket összetudjuk kötni a felhő alapú tárhely szolgáltatással és adatfeldolgozással.
Így a teljes szoftveres-hardveres infrastruktúra fizikailag nem a végfelhasználó cégnél, hanem cégünknél helyezkedik el, az ügyfelek havidíj ellenében csatlakozhatnak a rendszerhez. Ez az ügyfelek számára költséghatékony megoldást biztosít, mivel a modulok és a szolgáltatási csomag összeállítása a felhasználó igényeitől függ, aki a paraméterezett rendszerért használat alapú,vagy licenc díjat fizet.
A rendszer az igénybe vevő oldaláról nézve lényegesen egyszerűbb és jelentősen kevesebb kockázati tényezővel, viszont több beépített garanciával bír, ezért tervezhetőbb a szolgáltatás, rugalmasabb a bővíthetőség vagy akár a szolgáltatások számának a csökkentése. Ez növeli a rendszer versenyképességét, hiszen az ügyfél csak az igénybe vett szolgáltatásért fizet, és mentesül az új informatikai technológiák bevezetésével járó jelentős eszköz beruházás alól. A rendszer beüzemelésével új szolgáltatásokat tudunk biztosítani cégünk meglévő ügyfelei számára, növelve ezzel a cég szakértelmébe vetett bizalmat. Emellett új ügyfelek szerzésére is lehetőség nyílik, hiszen a felhő-alapú szolgáltatások iránti kereslet dinamikusan növekszik.


Kedvezményezett: Mega-Hercz-Q Kft.
Támogatás összege: 9,74 millió Forint
Támogatás mértéke: 50 %
Befejezés dátuma: 2018.10.12.
Projekt azonosítószám: GINOP-2.1.8-17-2017-00129

A Mega-Hercz-Q Kft. üzleti fejlesztésének támogatása

A vállalkozás jövőképét tekintve a jelen projekt által egyszerre korszerűsítettük meglévő gépparkunkat, és növeltük a termelési kapacitásunkat, valamint termékpalettánkat.


A projektnek köszönhetően mind a piaci pozíciónk, mind a gazdaságban betöltött szerepünk erősödött. A beruházás megvalósításával a termelés volumenének növekedése, valamint a termékpaletta szélesítése egyaránt hozzájárul a meglévő munkahelyek megtartásához, új munkahelyek megteremtéséhez, illetve munkakörülmények és termelékenység javításához. A beszerzett eszközök a következők:


 • Ermaksan EPL Smart 1530 plazmavágó berendezés

 • Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-00090
  Kedvezményezett: Mega-Hercz-Q Kft.
  Támogatás összege: 13 500 000 Ft
  Támogatás mértéke: 70 %
  Projekt fizikai befejezésnek napja: 2021.06.30

  Termelési diverzifikáció a Mega-Hercz-Q Kft.-nél

  Jelenleg jelentősen több megrendelést, megkeresést kap cégünk, mint amit kapacitásunk elbír, mivel vannak olyan alkatrészek, melyeknek legyártásához külső beszállítókra kell hagyatkoznunk.
  A külső beszállítók rendre több hetes, olykor hónapos leszállítási idővel tudják vállalni a számunkra szükséges egyedi alkatrészeket.


  Továbbá a külső beszállítók esetén fennáll a kockázat, hogy a megrendelt alkatrészek nem a megfelelő pontossággal (méretek, tűrések, anyagminőség) lesznek leszállítva. A projektbe foglalt fejlesztések segítségével cégünk saját magának tudja előállítani ezeket az alkatrészeket is, melyek gyártásának átfutási ideje így csupán órákat venne igénybe. Ezzel az általunk kínált végtermékek gyártási ideje a töredékére csökkent, termékeink minőségét pedig teljes mértékben a saját gyártási technológiánkra hagyatkozva tudjuk garantálni. A beszerzett eszközök a következők:


 • Optimum OPTI L44 CNC esztergagép

 • Optimum S275 NV szalagfűrészgép

 • Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.10-19-2019-00013
  Kedvezményezett: Mega-Hercz-Q Kft.
  Támogatás összege: 12 606 333 Ft
  Támogatás mértéke: 70 %
  Projekt fizikai befejezésnek napja: 2021.03.31

  Műanyagipari gyártósorra integrálható kamerás mérőberendezés kifejlesztése

  Műanyagipari speciális kamerás gyártósorra integrálható mérőberendezés kifejlesztése és gyártása, mely alkalmas bonyolult geometriai - és anyagi tulajdonságokkal rendelkező gyártmányok (pl. műanyag flakonok esetén alakfelismerés, méretpontosság, valamint átnézeti denzitás - anyageloszlás, anyag homogenitás - mérés) minőségének ellenőrzésére.


  A projekt megvalósítása során törekvés a rugalmas installációs alternatívákra, valamint a modularitásra. A Mega-Hercz-Q Kft. több műanyagipari gyártó vállalat számára végez ipari informatikai szolgáltatásokat és kivitelez speciális ipari hardveres megoldásokat. Ezen vállalatok számára a minőségellenőrzés automatizálása jelentős problémát okoz a mérési eljárások bonyolultsága miatt. Jelenleg a piacon nem található olyan mérőberendezés, amely megfelelne a velünk kapcsolatban álló vállalatok minden követelményének, ezért nagy igény támadt egy új, speciális mérőberendezésre. A projekt célja tehát egy új termék (mérőberendezés) kifejlesztése és értékesítése, valamint egy innovatív, rugalmas gyártórendszer kialakítása. Cégünk több olyan projektben vett már részt, mely során nagy tapasztalatra tett szert a real-time kamera képfeldolgozás területén. Pl.: objektum felismerés, virtuális vonalátlépés, mozgás detektálás.


  Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00469
  Kedvezményezett: Mega-Hercz-Q Kft.
  Támogatás összege: 69.939.188 Ft
  Támogatás mértéke: 55 %
  Projekt fizikai befejezésnek napja: 2021.05.01

  Korszerű vállalati technológiai megoldások a Mega-Hercz-Q Kft.-nél

  Kedvezményezett: Mega-Hercz-Q Kft.
  Elnyert támogatás: 69.281.220 Ft
  Tervezett befejezés: 2023.10.21

  A tervek szerint 2022-2023-ban megvalósuló fejlesztéssel a vállalkozás megmunkáló részlegének bővítése valósul meg, amely a hatékonyabb működést teszi lehetővé a vállalkozói rétegben. A projekt keretében a pályázó egy CNC megmunkálóközpont, 3D nyomtató és ipari kamerarendszer beszerzésével modernizálja eszközparkját, aminek eredményeképp a kapacitás növekedése várható költséghatékonyabb működés mellett. A vállalkozás adminisztratív hátterének fejlesztése céljából informatikai eszközök kerülnek beszerzésre, amelyek a kommunikációs feladatokat fogják segíteni.
  A megvalósítandó fejlesztések között szerepel tanácsadás és képzés igénybevétele, amelyek a munkaerő továbbképzésével növelik a munkaszervezés hatékonyságát, ezzel a megrendelések minőségét.
  Technológiai fejlesztések között szerepel a megújuló energia hasznosítása, amely a telephely által felhasznált elektromos áram jelentős részét váltja ki fentarthatóbb energiaforrással. A projekt keretében 2 m2 napkollektoros rendszer kerül létesítésre.
  A projekt eredményeképpen a Mega-Hercz-Q Kft. gyártási hatékonyságának növekedése fog bekövetkezni, emellett a környezeti terhelés fog csökkenni a megújuló napenergia hasznosítása révén, amely fejlesztések hozzájárulnak a település megtartóképességéhez és fejlődéséhez.