Gyakornoki program a Mega-Hercz-Q Kft-nél

A Mega-Hercz-Q Kft. 2007-ben alapított családi vállalkozás.
Cégünk fő tevékenysége kezdetben számítógép, periféria, szoftver kiskereskedelem volt, az elmúlt években pedig a saját fejlesztésű komplex, integrált vállalatirányítási rendszer szoftverek értékesítése, valamint a hálózat- és rendszerépítési tevékenységek váltak meghatározóvá.
Cégünk elkötelezett a legújabb technológiák iránt, melyekhez rendszerintegrációs, fejlesztési és bevezetési támogatást is nyújtunk. A nemzetközi trendeknek megfelelően a 2016-os évben elkezdtük saját gyártású szoftverünk kiadását, amely folyamat következő lépése egy felhő alapú technológiai környezet kialakítása, hiszen a helyben telepített szoftverek folyamatos háttérbe szorulásával, növekszik a felhőalapú szoftverek iránti igény. Szoftverünk igénybevétele révén, ügyfeleink mentesülnek drága szerver oldali eszközberuházások és ezen eszközök karbantartási és fejlesztési költségeitől. Ezen tevékenység fejlesztéséhez cégünk 2 fő CAD-CAM informatikus gyakornokot alkalmazott. (OKJ 54-481-01) Feladatuk lesz a szoftver fejlesztésben való aktív részvétel, 2D és 3D számítógépes grafikák készítése. A munkakörükhöz szükséges eszközök beszerzésre kerültek


Kedvezményezett: Mega-Hercz-Q Kft.
Támogatás összege: 8 537 235 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Befejezés dátuma: 2019.02.28.
Projekt azonosítószám: GINOP-5.2.4-16-2017-02382

Felhőalapú adatfeldologzás bevezetése

A projekt célja a felhő alapú felhasználói tárhelyszolgáltatás indítása, amely során a központilag tárolt adatbázisban történik az ügyféltől kapott adatok rögzítése, feldolgozása és megjelenítése.
A szolgáltatás tartalmaz hosting megoldásokat, virtuális gépek (VM) és szerverek (VPS) bérlése.


A projekt technológiai újdonságát az jelenti, hogy a saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerünket összetudjuk kötni a felhő alapú tárhely szolgáltatással és adatfeldolgozással.
Így a teljes szoftveres-hardveres infrastruktúra fizikailag nem a végfelhasználó cégnél, hanem cégünknél helyezkedik el, az ügyfelek havidíj ellenében csatlakozhatnak a rendszerhez. Ez az ügyfelek számára költséghatékony megoldást biztosít, mivel a modulok és a szolgáltatási csomag összeállítása a felhasználó igényeitől függ, aki a paraméterezett rendszerért használat alapú,vagy licenc díjat fizet.
A rendszer az igénybe vevő oldaláról nézve lényegesen egyszerűbb és jelentősen kevesebb kockázati tényezővel, viszont több beépített garanciával bír, ezért tervezhetőbb a szolgáltatás, rugalmasabb a bővíthetőség vagy akár a szolgáltatások számának a csökkentése. Ez növeli a rendszer versenyképességét, hiszen az ügyfél csak az igénybe vett szolgáltatásért fizet, és mentesül az új informatikai technológiák bevezetésével járó jelentős eszköz beruházás alól. A rendszer beüzemelésével új szolgáltatásokat tudunk biztosítani cégünk meglévő ügyfelei számára, növelve ezzel a cég szakértelmébe vetett bizalmat. Emellett új ügyfelek szerzésére is lehetőség nyílik, hiszen a felhő-alapú szolgáltatások iránti kereslet dinamikusan növekszik.


Kedvezményezett: Mega-Hercz-Q Kft.
Támogatás összege: 9,74 millió Forint
Támogatás mértéke: 50 %
Befejezés dátuma: 2018.10.12.
Projekt azonosítószám: GINOP-2.1.8-17-2017-00129