Kontrolling és döntéstámogatás terület

A Kontrolling és döntéstámogatás egy döntéssegítő eszköz, amely segítségével látható válik egy cég vagy cég-csoport aktuális helyzete és a jövőben rejlő lehetőségei.
A modul a felelős vezetőket támogatja megalapozott döntéseik meghozatalában a tervezési és ellenőrzési feladatok kiszolgálásával.

CO Döntés előkészítés Döntés támogatás Eredmény tervezés, ellenőrzés Projekt rendszer Költség ervezés Operatív adatok elemzése

Mikor van szükség Kontrolling és döntéstámogatás modulra?

Ha nem látja át vállalkozásának helyzetét, nem biztos benne, hogy a megfelelő döntéseket hozza meg.

A Komplex Nubes Kontrolling és döntéstámogatás funkció megfeleltetése a GINOP 3.2.2-nek GINOP 3.2.2 100% KOMPATIBILITÁS

1. ADATBÁZIS KAPCSOLATOK

Célja az információ elérhetőségének biztosítása. A rendszer legyen képes minél több különböző vállalati adatforráshoz csatlakozni, valamint az ezekből kapott inputok feldolgozására adatfeldolgozási és elemzési céllal.

2. RIPORTOK EREDMÉNYÉNEK EXPORTÁLÁSA

Célja az információk kinyerhetőségének, továbbfelhasználhatóságának biztosítása. A rendszernek lehetővé kell tennie riportok eredményének exportálását (mentését) tovább-felhasználható formátumban (pl.: Excel, TXT, CSV vagy XML.)

3. MUTATÓSZÁMOK DEFINIÁLÁSA

Célja a menedzsment döntéshozatalát megkönnyítő mutatók definiálása. A rendszernek lehetővé kell tennie mutatószámok definiálását, amelyek a vállalat teljesítményének mérését, terv-tény adatok összehasonlítását teszik lehetővé.
A rendszernek lehetővé kell tennie a mutatószámok egységes megjelenítését.

4. ELŐRE DEFINIÁLT ÉS AD-HOC LEKÉRDEZÉSEK KEZELÉSE

Célja a vezetői döntéshozatal támogatása, a terv- tény adatok könnyebb nyomon-követhetőségének elősegítése. A rendszernek biztosítania kell előre definiált és paraméterezhető lekérdezések elvégzését.

5. MÉRTÉKEGYSÉGEK

Célja a kimutatások készítésének egyszerűsítése, az összehasonlíthatóság megkönnyítése. A rendszernek lehetővé kell tennie a különböző pénznemekben vagy naturáliákban, valamint százalékban történő kimutatások készítését.

6. TÉNYADATOK FOLYAMATOS VEZETÉSE, BETÖLTÉSÉNEK LEHETŐSÉGE

Célja a folyamatos, naprakész információk biztosítása. A rendszernek lehetővé kell tennie a folyamatos, de legalább napi egyszeri, ütemezett adatbetöltést, az adatok naprakészen tartásának érdekében.

7. MODELLEK KÉSZÍTÉSE

Célja modellek segítségével képes mennyiségi vagy költség analízist készíteni.